Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken

Wat doe ik als kindercoach

Intakegesprek met ouders​

Na de online aanmelding of telefonisch kennismakingsgesprek ontvang je een vragenlijst per mail. Deze dient uiterlijk 4 dagen voor het intakegesprek terug te worden gestuurd.

 

Het intakegesprek is alleen met de ouders. De aanwezigheid van beide ouders is tijdens het intake gesprek van groot belang om een zo helder mogelijk beeld te krijgen van de situatie en de hulpvraag. We nemen de vragenlijst doorwat er speelt en waar jullie kind volgens jullie hulp bij nodig heeft. Uiteraard is er ook ruimte voor al jullie vragen.

Prijsindicatie - € 65,-* per uur.

Kind sessie

Tijdens de 1-op-1 kind sessies ga ik samen met het kind al spelenderwijs op ontdekkingstocht in zijn/haar binnenwereld om te ontdekken wat het nodig heeft om zich (weer) goed te voelen.

Door mij af te stemmen op het kind bied ik met veel aandacht en plezier een op maat gemaakte begeleiding aan. Het is gericht op het zelfhelende vermogen en het versterken van eigen kracht en groei waardoor je kind weer meer grip krijgt op zijn/haar eigen leven.

Tijdens de sessie maak ik gebruik van spelen, tekenen, bewegen, rollenspel, fantasie en gesprekken voeren. Het is maar net waar jou kind voor kiest.

Prijsindicatie - € 65,-* per uur.

Evaluatie gesprek met ouders

Na 5 kind sessies is er een tussentijdse evaluatie met de ouders. Tijdens dit gesprek bespreken we de vorderingen, is er ruimte om vragen te stellen en zal ik desgewenst concrete tips geven. Ook hoor ik graag van jullie hoe het thuis en op school gaat met jullie kind. 

 

Vanuit hier stemmen we samen af wat er nodig is voor jullie kind op dit moment en of er nog meer sessies en/of oudergesprekken zullen volgen.

Meestal is het gewenste resultaat na gemiddeld 10 sessies bereikt.

Prijsindicatie - € 65,-* per uur.

Brusjes sessie

Alle broertjes en zusjes maken weleens ruzie. Ruzie maken is zelfs gezond, het geeft ruimte om te uiten en met elkaar in contact te komen. Als ouder kan je er gek van worden en het gevoel hebben om als een politieagent op te treden om het te sussen. Dat is helemaal niet nodig, kinderen kunnen er prima zelf uit komen als ze weten hoe je goed ruzie maakt.

 

Tijdens 1 - 3 sessies (kan als onderdeel van bestaand traject) ga ik met de broertjes en zusjes aan de slag en leer ik ze:

 • het belang van ruzie maken

 • hoe je goed ruzie maakt

 • samen oplossen

 

Prijsindicatie - € 65,-* per uur.

Schoolobservatie pakket

Heeft je kind het niet naar zijn zin op school? Valt het gedrag van je kind op in de klas? Dan kan een observatie meer verheldering geven.

Wat is het?

 • Observatie in de klas 60 - 90 min

 • Overleg met school van max. 30 minuten

 • Incl. reistijd

Wat biedt het je?

 • Inzichten en tips, zodat jouw kind zich fijn voelt op school.

 • Inzicht krijgen in het (eigen) handelen in situaties en interacties. 

 • Waaruit we samen kijken hoe vanuit hier verder te werken en met behulp van school te stimuleren in het proces van het kind. 

 • Open communicatie met leerkracht

Prijsindicatie - € 180,-* 

Online ouderbegeleiding

Lopen jullie tegen bepaalde dingen aan in de opvoeding of je rol als ouder? Is er nog de behoefte aan wat extra ondersteuning aan het einde van een traject? Dan is er mogelijkheid voor online coaching sessies met de ouders. 

Wat is het?

 • Persoonlijke coaching via Skype of Google-hangouts

 • Hulp voor waar jullie nu tegenaan lopen met betrekking tot jezelf en in relatie met je kind​

Wat biedt het je?​

 • Iemand die naar je luistert, je spiegelt, vragen stelt en inzichten geeft

 • Meer zelfvertrouwen, energie, vrijheid en liefde voor jezelf en je kind

 • Een gelukkiger gezinsleven

 • Extra ondersteuning bij het doorvoeren van eventuele veranderingen en tips n.a.v. coachings traject

Prijsindicatie - € 60,-* per uur.

Overschrijding van het uur met 15 minuten of meer wordt in rekening gebracht. De kosten zijn 15,- per 15 minuten. De tijd houden we samen in de gaten! 

* alle prijzen zijn incl. BTW