Zoeken
  • Fleur

Emotie is gevoel

Emoties zijn gevoelens en dat is iets wat we allemaal hebben en kennen. We kennen fijne en nare gevoelens. Deze gevoelens zijn heel handig om te hebben. Ze geven een signaal af en vraagt om met nieuwsgierigheid naar binnen te kijken.


Je hebt een gevoel

Soms wordt je overspoeld door een naar gevoel en er lijkt geen einde aan te komen, het voelt zwaar en het lijkt je helemaal over te nemen. Het is dan belangrijk om te weten: Je bent niet je gevoel je hebt een gevoel. Je bent niet boos, nee je bent iemand die een boos gevoel heeft.


Wat ook fijn om te weten is dat gevoelens komen en gaan en iets is wat je soms hebt. Net zoals wanneer je pijn ervaart, dat komt en gaat ook en is er soms. Daarvoor moet je eerst vallen om dat te voelen. Dat is net zo bij andere nare gevoelens. Er gebeurt iets wat voor jou niet fijn is en daardoor krijg jij een naar gevoel. Je kan er op vertrouwen dat het ook weer weg gaat. Wat fijn! In de tijd dat het er nog is weet jij dat je het kan verdragen en dat het er mag zijn. Het is een signaal van jou binnenwereld dat iets aan jou duidelijk wilt maken.


Jij bent de baas

Soms kan het een poos duren voor dat dat nare gevoel weg gaat. Er gebeurt vaak iets waardoor je dat nare gevoel krijgt en het blijft steeds langer. Dan wordt het een probleem en dat is niet fijn om mee rond te lopen. Dan is het fijn om te gaan onderzoeken waar dat nare gevoel vandaan komt, wat het je wilt vertellen, wat het van jou nodig heeft en dan kan je het gaan veranderen en er voor kiezen wanneer die emotie er wel en niet is.


Want JIJ bent de baas over jezelf en je eigen gevoel


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven