Zoeken
  • Fleur

Mijn eigen kleine

Mijn aapje is al een week aan het kwakkelen. Van hoopje ellende met 40 graden koorts naar dansen, springen en dan weer futloos liggen met hoge koorts.


Wat betekent af en aan naar school, thuis blijven, plannen omzetten in combinatie met een eigen onderneming runnen.En natuurlijk is dit precies wanneer mijn vriend 10 dagen in het buitenland is. Oh en ook nog studiedag en oppas ziek. What to do, what to do? Het fijne van een eigen praktijk hebben is dat ik flexibel ben en dit kan opvangen. Natuurlijk met hulp van de achterban 🙏 , zo ontzettend dankbaar voor alle hulp. Aan de andere kant vind ik het lastig dat ik niet alles wat deze week op de planning stond gedaan krijg. Ik bemerk dat ik daar enorm van baal en in mijn hoofd blijf zitten met het geen wat niet lukt. Dat ik vooraf ‘s nachts hoop dat ze morgen beter is want ik wil dat en dat niet afzeggen ipv te denken ik hoop dat ze morgen beter is want dat gun ik haar zo. Tja, ik ben ook maar een mens he?! En dit mag er zijn. Het is slechts een gedachte, het betekent niet dat ik minder van mijn kind hou.

Zo zie je maar dat het leven zich niet laat plannen en het nodig is om flexibel te zijn. Het is belangrijk om los te kunnen laten, dat dingen anders lopen dan wij vooraf bedenken. Life happens en de keuze is aan jou hoe er mee om te gaan. Er is altijd een keuze!

Dit is iets wat ik heb moeten leren. Als aangeleerde perfectionist had ik graag de controle over alles en raakte ik van dit soort situaties enorm in de stress. De gedachtes: "ik ben een slechte moeder" en "het is niet professioneel als ik voor mijn kind kies, en "ik moet het allemaal alleen doen, terwijl hij in het zonnetje zit" namen dan de overhand. Wat resulteerde dat ik mezelf kwalijk nam dat niet alles lukte en dan zelfs mijn kind kwalijk nam dat ze ziek was en mijn vriend dat hij lekker in het zonnetje zit. Tel daar een kort lontje bij op en de sfeer was gezet. En dat merkte je direct in het gezin en in de verhoudingen. Ik kan je vertellen het werd er niet gezelliger op. Al dat is er niet meer. Na het onderzoeken van dit gedrag en patroon begrijp ik waar het vandaan komt en hoe het kwam dat ik dit deed. Ik wilde controle hebben en deed dat op elke mogelijk manier omdat ik uit een gezinssituatie kom waar ik veel onmacht heb ervaren. Deze onmacht werd en wordt geregeld getriggerd in soort gelijke situaties. Wanneer dat gebeurt reageer ik uit die emotie. Eigenlijk is dat mijn 'innerlijke kind" die grip probeert te krijgen wat toentertijd niet lukte. Het was een overlevingsstrategie die me ver heeft gebracht, waar ik dankbaar voor ben, alleen diende het niet meer en werd het een last voor mij en mijn omgeving. En daar ben ik mij zo van bewust geworden en gaan inzien.


Nu herken ik dit en kan ik er iets mee. Ik kan het loslaten en het zien zoals het is en vanuit het hier en nu reageren. Ik kan er voor mijn meisje zijn en voor haar zorgen met aandacht, liefde en compassie. Niet bezig zijn met al mijn to do’s en toch heel professioneel een eigen praktijk runnen. Ik nu kan ook wanneer het nodig is om hulp vragen zodat ik wel ruimte heb om te werken, zonder mij schuldig te voelen en te vinden dat ik een slechte moeder ben. Wat minder stress voor ons allemaal betekent. En dan blijk ik het allemaal prima te kunnen op mijn manier waar ik mij goed bij voel 💪

29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven